Motorverzekering gratis vergelijken in België

Motorverzekering (ook wel voertuigverzekering of motorverzekering genoemd) is een verzekeringsdekking die wordt gekocht om bescherming te geven tegen enige lichamelijke schade of verlies aan een derde die wordt veroorzaakt door een verzekerde personenvoertuig. Voertuigen zoals auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, motorfietsen, auto’s en andere wegenauto’s kunnen worden verzekerd onder deze motorverzekering buitenland. Motorverzekering is een wettelijke vereiste in vele staten van de VS. Dit type dekking heeft een verscheidenheid aan opties.

Motorverzekering gratis vergelijken in België

De  motorverzekering bestrijkt het verzekerde voertuig als gevolg van schadevergoeding als gevolg van een botsing met een ander voertuig, diefstal, brandongeval, kwaadaardig onheil, vandalisme, weersomstandigheden, enzovoort. Aansprakelijkheidsafdekking omvat betaling om een voertuig te herstellen dat opzettelijk of onopzettelijk wordt beschadigd. De kosten van aansprakelijkheidsdekking varieert met het model van de auto en de waarde van de auto. In het geval van schade aan een onverzekerd voertuig, wordt het aansprakelijkheidsbedrag betaald door de eigenaar van het voertuig. Als het verzekerde voertuig wordt beschadigd vanwege een ongeval en de schade is niet de verzekeringsfout, zal de eigenaar van het voertuig de uitgaven voor reparaties moeten betalen.

Lichamelijk letsel verwijst naar schade aan een persoon die wordt veroorzaakt door een onrechtmatige daad. Volgens deze verzekeringspolis, als een persoon voldoet aan een ongeval en lijdt aan een lichamelijk letsel, zal het individu worden gecompenseerd voor de volledige omvang van de schade aan het lichaam. De wet beschouwt dit als persoonlijk letsel. Voor de automobilist kan de schade aan een persoonlijk lichaam ook mentale pijn en emotionele nood omvatten.

De motorverzekering op jouw maat

Assistance langs de weg is een van de toegevoegde voordelen van het hebben van verzekeringsdekking. Assistance langs de weg biedt hulp aan gestrande automobilisten die mogelijk hulp nodig hebben na een ongeluk. Deze service kan in de vorm van een politie-escorte, medische aandacht of zelfs noodhulp, zoals het over de gestrande automobilist trekken. Om gebruik te maken van de bijstand van de kant van de weg, moet een beleid dekking bieden voor een Pillion Rider en een auto.

Uitgebreide dekking is een soort verzekeringsbeleid die vervangingswaarde biedt voor alle soorten motorvoertuigen. De vervangingswaarden worden vermeld in termen van de verkoopprijs van de auto’s die worden vervangen. Dit beleid dekken zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Het beste deel over uitgebreide omslag is dat het slechts één betaling vereist, terwijl andere verzekeringspolissen betaling voor alle schadevergoeding vereisen. Uitgebreide dekking omvat ook de aansprakelijkheid aan derden. Bepaal zelf je motorverzekering 

Commerciële autoverzekering is eigenlijk voor die chauffeurs die automobielen gebruiken voor zakelijke doeleinden. Dit is anders dan privé-voertuigverzekering. Volgens dit beleid wordt het voertuig gebruikt voor het doel van de handel. De voertuigen zijn niet alleen gedekt voor ongevallen, maar voor eventuele schade als gevolg van vandalisme, diefstal of weersomstandigheden. Bovendien laten de verzekeringsmaatschappijen ook de polishouders hun voertuigen vergrendelen, op voorwaarde dat zij tot het bedrijf behoren.

Welke verzekering voor motor?

Naast uitgebreide cover en aansprakelijkheidsdekking van derden, omvatten sommige verzekeringsmaatschappijen opties zoals diefstalverzekering en 0-afschrijving. Diefstalverzekering is het enige verzekeringsproduct dat is inbegrepen in de meeste commerciële auto-beleid. Deze dekking biedt compensatie voor gestolen motorvoertuigen en persoonlijke bezittingen van de polishouders. Bedrijven die geen Diefverzekering aanbieden, bevatten geen invoegtoepassingen zoals verzekering voor aansprakelijkheidsdekking van derden.

Bedrijven die kortingen geven aan bedrijfseigenaren omvatten ook speciale functies zoals veilige driverkorting en vlootverzekering. Veilige Driver-korting vermindert de premiekosten voor chauffeurs die in de afgelopen vijf jaar niet betrokken zijn bij eventuele ongelukken of voertuigen. Fleet Insurance is vooral handig voor kleine bedrijven die meer dan één voertuig hebben, omdat ze elk voertuig onder één beleid kunnen verzekeren.